poniedziałek, 7 lipca 2014

Pyrki z gzikiem - inne wersje

To jedno z moich ulubionych dań. Ziemniaczki i twarożek. Nie bez powodu smakują mi też ruskie pierogi :)
Poniżej jeszcze kilka wariacji pt. Pyrki z gzikiem.
Przepis tutaj.



Ziemniaczki na zdjęciu powyżej przygotowane są w następujący sposób:
Umyte szczoteczką lub obrane ziemniaki podgotowujemy w całości w osolonej wodzie przez ok 10 minut. Następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, kroimy na ćwiartki (najlepiej poczekać aż ostygną), skrapiamy oliwą i posypujemy ulubionymi ziołami - u mnie tymianek, majeranek, cząber. Zapiekam używając funkcji grill przez około 15-20 minut (do zrumienienia się skórki).

1 komentarz:

  1. kocham takie pyrki!!!
    zapraszam do siebie:
    http://mieszkalnie.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń